Logo

Stegt hornfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt hornfisk

 

Hornfisk har sæson i april-maj og igen i august-oktober. Det er en god, billig og lokal fisk. Fiskehandleren har et særligt hornfiskejern til at fjerne de grønne ben med.

Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca. 20 min. 4 personer.

 

#

4 hornfiskefileter

2 spsk hvedemel

salt og friskkværnet peber

25+25 g smør

1 løg

4 bøftomater eller store tomater

 

Sauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

2 dl tør hvidvin

2 dl fiskebouillon eller vand

2 dl piskefløde

salt og peber

 

Tilbehør:

1 kg pillekartofler

frisk dild

*

 

1. Sauce: Lav en opbagning af smør og mel og rør gradvist hvidvin og fiskebouillon eller vand i under piskning.

Kog et par min., tilsæt piskefløden og kog videre et par min.

Smag til med salt og peber.

 

2. Pil løget og skær det i tynde skiver. Vask tomaterne og skær dem i skiver.

Brun løgene og steg tomaterne på en pande med smør.

 

3. Skær fisken i passende stykker og vend dem i mel krydret med salt og peber.

Steg hornfiskestykkerne på en middelvarm pande med smør ca. 2 min. på hver side.

 

4. Anret den stegte hornfisk med tomater, løg, sauce og nykogte kartofler.

Drys med dild og server.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her