6 store kålblade 
Fyld: 
2 tsk olivenolie 
4 forårsløg, finthakkede 
1 fed hvidløg, presset 
2 spsk tomatpuré 
75 g korender 
2 spsk mandelsplitter 
1 tsk spidskommenfrø 
½ tsk stødt kardemomme 
2 spsk frisk persille, finthakket 
500 g kogte og løse ris 
2 ½ dl grønsagsbouillon 
 
Yoghurtsauce: 
185 g yoghurt naturel 
1 tsk spidskommen 
1 spsk frisk mynte, finthakket
  
Ovnen forvarmes til 190ºC. 
Et dybt, ovnfast fad pensles med smør eller olie. 
Kålbladene blancheres i 10 sek. eller til de er bløde og til at arbejde 
med. 
De tørres forsigtigt med et viskestykke og de stive stængler fjernes. 
Kålbladene sættes til side.
  
Fyld: Olien opvarmes i en stor gryde, løg og hvidløg sauteres kort. 
Så tilsættes tomatpuré, korender, mandelsplitter, spidskommen, 
kardemomme, persille og ris. 
Det hele røres grundigt sammen. 
Tages af varmen og køler let af. 
3 spsk fyld lægges på kanten af hvert kålblad. Rul dem sammen til 
tætte, små pakker, idet du hele tiden folder kanterne ind i pakken. 
De små pakker lægges på sammenføjningen i det ovnfaste fad. 
Placer evt. en ovnfast tallerken oven på pakkerne så de ikke folder sig ud 
under bagningen. 
Fadet dækkes med folie og bages i 20-25 min. til dolmerne er 
gennemvarme. 
  
Yoghurtsauce: I en røreskål blandes yoghurt med spidskommen og mynte. 
dolmerne serveres varme eller kolde med den kolde yoghurtsauce.
  
Tips: Lav først yoghurtsaucen umiddelbart før servering. Hvis det er 
svært at brække hele, pæne blade af kålhovedet, kan hele kålhovedet 
blancheres i 3-4 min. Når det er afkølet, skulle bladene være nemme at 
fjerne.