
 
Denne delikate dessert har en basis på yoghurt og frisk
mango. Den er en perfekt afslutning på en kraftigere middag • Mango indeholder
masser af karotin og fibre • Yoghurt er en god kalciumkilde. 
Forberedelse 15 min. Frysning 7-8 timer. 8 Personer 
 
# Råvarer til Mangois:
3 spsk honning 
3 spsk sukker 
20 g usaltet smør eller margarine 
5 dl letmælks-yoghurt 
2½ dl piskefløde 
2½ dl mangopuré 
1 mangofrugt, i tern 
 
GARNERING: 
1 mangofrugt, i skiver 
mynteblade 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Bland honning, sukker og fedtstof i en gryde. 
Smelt ved svag varme under omrøring, til fedtstoffet er
smeltet og sukkeret er opløst. 
Lad det køle af 
 
2 Bland yoghurt, pisket fløde, mangopure og den kolde
honningblanding i en skål. 
Bland godt. 
Hæld blandingen i en 1-liters fryseegnet skål med låg og
frys til isen er tyk, 1-2 timer. 
 
3 Rør isen ned fra kanten og ind mod midten med en gaffel. 
Tilsæt tern af mango og rør godt rundt. 
Dæk til og frys til isen er fast i konsistensen, ca. 6
timer. 
 
4 Garner mangoisen med skivet mango og mynteblade. 
 
Tips & råd 
 
Frys isen i en lav, rund og frysesikker skål. 
Hvis skålen ikke har et tilhørende låg så anvend plast-
eller alufolie i stedet.
 
Anvend en isske, når du skal lave kugler af isen. 
Dyp skeen i varmt vand inden den skal anvendes, så er det
lettere at lave glatte kugler. 
 
Variation: I stedet for mango er det godt at anvende papaya
eller konserverede abrikoser. Eller prøv at blande 1½ dl æblemos og 1 tsk kanel
i. 
Du kan også tilsætte 50 g ristede og hakkede hasselnødder
sammen med mangoen, for at få ekstra smag på isen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 920 
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 15 g (62%) Fibre 1 g