Logo

Grøn hummus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grøn hummus

 

Blend friske ærter i hummussen, og tilsæt evt. lidt friskhakket mynte sammen med persillen.

4 personer. Arbejdstid: 15 min.

#

250 g kogte kikærter eller hvide bønner (evt. fra dåse)

200 g friskbælgede eller frosne ærter

1 fed knust hvidløg

1-2 spsk tahin (se TIPS)

2 -3 spsk citronsaft

2-3 spsk jomfruolie

2-3 forårsløg

1 håndfuld persille

salt og peber

*

Blend de afdryppede kikærter eller hvide bønner sammen ærter, og tilsæt hvidløg, tahin, citronsaft og olie.

Juster evt. konsistensen med lidt kogevand (eller vand).

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Skyl og hak persillen.

Rør det i hummussen, og smag til med salt og peber.

 

Server den grønne hummus i lune pitabrød med salatblade og halve cherry tomater.

Det kan også nydes som tilbehør til et stykke stegt kød eller fisk, eller som dip til rå grønsager og ristet brød.

 

TIPS: Tahin er en pasta lavet af ristede, malede sesamfrø og olie. Du kan selv lave tahin ved at riste sesamfrø let på en pande og blende dem med lidt olie. Tilsæt evt. lidt vand og salt. Erstat evt. tahin med lidt sesamolie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her