Lima bønner (1)
½ kg  tyndt skivede gulerødder 
4 snittede sellerristængler eller bladselleri 
2 hakkede løg 
4 hakkede tomater 
2 fed presset hvidløg 
½ dl  olivenolie 
Saft af 1 citron 
4-5 dl  urteafkog 
½ spsk  rørsukker 
1 bdt  bredbladet persille 
Grønsager renses, skylles og snittes. 
Gulerødder, løg, tomat og hvidløg ristes i olivenolie, urteafkog tilsættes og urterne simrer ca. 5-10 minutter. 
De kogte limabønner tilsættes, retten smages til med havsalt, peber, citronsaft og lidt rørsukker. 
Herefter hældes bønnerne i et smurt ovnfast fad, der stilles i oven ved 160-170°C i ca. 30 minutter. 
Serveres med hakket persille, græske kartofler og landbrød. 
Spises af dyb tallerken med ske. 
Tips: 
Tilbered til to dage, retter smager allerbedst anden dag, hvor bønnerne har taget smag af grønsager, olivenolie og urter. 
(1) Beregn 50 g tørrede lima bønner pr. person eller hvide bønner på dåse eller glas (henkogte) - spørg i indvandrerbutikken. Limabønner iblødsættes natten over i rigeligt lunken vand. Bønnerne skylles, bringes i kog og vandet hældes fra, gentag processen, herefter koger bønnerne i rigeligt vand til de er møre. Bønnerne skylles i kold vand og afkøles let.