
Længe leve stegeposen! Den gør det langt nemmere at tilberede en gang stegt hamburgerryg. Og stegen bliver herligt saftig 
 
400 g tynde gulerødder 
200 g løg 
400 g små kartofler 
4 spsk olie 
200 g surkål 
salt og peber 
2 tsk stødt kommen 
1 kg hamburgerryg uden ben
2 laurbærblade 
½ bundt persille 
1,5 dl grønsagsfond 
 
Gulerødderne skrælles, skæres over på langs og derefter i skrå stykker, løgene skæres i både. 
Kartoflerne skrælles og steges på alle sider i en stor pande i ca. 10 minutter. Gulerødder og løg tilsættes efter ca. 7 minutter. 
Surkålen blandes i, og der krydres med salt, peber og kommen. 
 
En stor stegepose (ca. 40 cm lang) forberedes efter anvisning på pakken og lægges på en plade. 
Grønsagsblandingen fyldes i. 
Hamburgerryggen pebres kraftigt og lægges på grønsagerne. 
Laurbær og halvdelen af persillen fyldes også i, og grønsagsfonden hældes ved.
Stegeposen lukkes efter anvisning på pakken, og der klippes hul foroven. 
 
Retten sættes i den forvarmede ovn på den nederste rille ved 200°C (gas 3, varmluft 180°C) og steger i 40 minutter. 
Rettes an og drysses med resten af persillen ved serveringen. 
 
Tips: Stegepose - Super nemt: Alle ingredienser lægges i posen sammen med stegen. Posen lukkes til, og så kan man i ro og fred vente, indtil stegen er færdig. 
--