
 
Dette er en traditionel malaysisk ret som tilberedes på
mindre end 1 time, men som alligevel får originalgrydens fyldighed. Familiefavorit.
• Fedtindholdet i denne ret er relativt lavt • Ris er en god
niacinkilde. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 6 Portioner
 
# Råvarer til Oksecurry fra Malaysia
1 kg oksekød i tern 
1 løg 
2 spsk smør eller margarine 
2 fed hvidløg 
1 tsk stødt ingefær 
1 dåse Mussaman karrysauce (285 ml) 
2½ dl vand 
TIL RISENE: 
2½ dl langkornede ris 
1 løg 
6 dl hønsebouillon 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Afpuds kødet og lad det få stuetemperatur. 
Pil og hak løget. 
Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde. 
Svits løg og kød hurtig, til kødet er smukt brunt på alle
sider. 
 
2 Pil og finhak hvidløgene og kom dem i sammen med ingefær,
karrysauce og 2 li dl vand. 
 
3 Læg låg på, bring i kog og lad det simre ca. 40 min, eller
til kødet er mørt og saucen er jævn. Rør rundt nu og da. 
 
4 Hak det andet løg, og kom det sammen med ris og bouillon i
en gryde. 
Bring i kog, skru ned og lad det koge under låg ca. 20 min,
eller til al væske er kogt ind. 
Lad risene stå 5 min. under låg inden de serveres til gryden.
 
Tips & råd  
 

Egen Mussaman karrysauce: 
mix 1 spsk fiskefond, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 grøn
(udkernet) chilifrugt og 1 tsk paprika. 
 

Hak løg: del først løget på langs. Snit det dybt. 
Skær så vandret med 2-3 snit. 
Skær nu tværs over og du får lige store tern. 
 
FRYSNING: Hæld en rest currygryde i fryseboxe. 
Lad retten blive helt kold inden låget sættes på. Frys op
til 3 mdr. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 454 = kJ 1906 
Kulhydrat 35 g Protein 38 g Fedt 18 g (36%) Fibre 1 g