Logo

Grillet entrecôte med vinbjergsneglesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g smør
saft af ½ citron
1 spsk dijonsennep
5 fed hvidløg
1 bdt persille
4 løg
4 rødløg
1 bdt timian
3 spsk olie
400 g nye kartofler
3 stilke løvstikke
2 entrecôtes af oksehøjreb
1 ds vinbjergsnegle
1 bdt rucola salat
salt og peber

Smørret røres blødt med salt, citronsaft, sennep, presset hvidløg og hakket persille. Det er en god idé at røre kryddersmørret i god tid, så det når at trække smag fra krydderierne.

Løgene pilles og koges i letsaltet vand i ca. 10 min. Herefter afkøles og halveres løgene og stikkes med timian og pensles med olie.

De nye kartofler skrubbes og forkoges i ca. 10 min. Herefter pakkes kartoflerne portionsvis i hver sit stykke bagepapir med lidt smør, salt og løvstikke med en snor om. Kartoflerne bages færdige på grillen i ca. 10 min.

Entrecôtes grilles ved middel varme, til de er medium stegt, ca. 2-3 min. på hver side. Samtidig bages/grilles løgene med timian og salt.

Vinbjergsnegle lægges i et ovnfast fad, og kryddersmørret kommes over. De skal enten i ovnen ved 200° eller direkte på grillen til smørret bruser, og sneglene er gennemvarme.

Hvis der steges på udendørs grill, kan alt steges på grillen, og sneglesmørret kan ligeledes varmes på grillen i det ovnfaste fad.

Når bøfferne er færdige, skæres de i skiver og overhældes med sneglesmør og snegle. Det hele serveres sammen med rucola, citronsaft, de bagte løg og kartofler med løvstikke.

Tips:
Når man griller entrecôtes, er det bedst, hvis de har en pæn tykkelse på ca. 5 cm. Det sikrer en god stegeskorpe og samtidig bevares en god saftspænding i kødet. Entrecôtes grilles 6-8 min. på hver side og hviler 6-8 min.
Hvis du ikke er til snegle, kan de undlades.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her