Gode bøffer får her et asiatisk twist med grøn karry og
kokosmælk. Desserten er frisk frugt bagt i ovnen og serveret med en creme rørt
af skyr og honning.
Bøf i grøn karry
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 30 min. 4 personer.
#
4 oksebøffer (af filet eller tyndsteg)
groft salt og peber i kværn
1 aubergine
2 snackpeberfrugter
1 grøn peberfrugt
1 spsk grøn karrypasta (thailandsk)
1 dåse kokosmælk
1 spsk fiskesauce eller sojasauce
4 spsk olie til stegning
Tilbehør:
350 g fuldkornsris
15-20 blade thai-basilikum
1 lime
*
KRYDR bøfferne med salt og peber, og lad dem stå på en
tallerken på køkkenbordet, mens du laver tilbehøret.
KOG risene efter pakkens anvisning.
RENS grønsagerne, og skær dem i terninger.
STEG aubergine og peberfrugter ved god varme i halvdelen af
olien.
Tilsæt karry pasta og kokosmælk. Kog i ca. 5 min., til grønsagerne
er møre.
Smag til med fiskesauce eller sojasauce.
VARM en stor pande med resten af olien.
Brun kødet hurtigt på begge sider.
Skru ned til middel varme, og steg bøfferne færdige ca. 3
min. på hver side.
FORDEL grønsagsblandingen på varme tallerkener, og læg
bøfferne ovenpå.
Drys med basilikumblade, og server med ris og limebåde.
Ovnbagt frugt med
honningskyr
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min: 4 personer
#
1 lille frisk ananas (eller ½ stor)
2 appelsiner
2-3 spsk flydende honning
Tilbehør
200 g skyr naturel eller yoghurt 10%
2-3 spsk flydende honning
Pynt:
25 g pistacienøddekerner
citronmelisse
*
SKÆR skrællen af ananas og appelsiner, og skær frugten i
skiver.
LÆG frugtskiverne i et ovnfast fad, og dryp honning over.
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C, og bag i ca. 15 min., til
frugten er lun.
PYNT med pistacienøddekerner og citronmelisse, og server med
skyr eller yoghurt rørt med honning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin