
 
Klap en skive rugbrød sammen med en skive hvede- eller
franskbrød med forskelligt pålæg imellem. Det er noget, de fleste børn kan lide
- også dem i voksealderen. 
4 personer eller 8 stykker. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10
min. 
 
# Amagermad med æg og
hytteost: 
4 store skiver groft rugbrød 
4 store skiver hvedebrød 
evt. 25 g smør 
2 æg 
200 g hytteost 
8 skiver agurk 
1 tomat 
karse 
salt og friskkværnet peber 
*
Kog æggene i ca. 10 min., skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Fordel halvdelen af hytteosten på 2 rugbrødskiver. 
Læg agurke- skiver, tomatskiver og æg i skiver ovenpå. 
Drys med karse, krydr med salt og peber, og kom resten af
hytteosten på toppen. 
Læg 1 skive hvedebrød ovenpå hver. 
Klem sammen, og skær dem over til i alt 4 madder. 
 
# Amagermad med
abrikos-flødeost: 
4 store skiver groft rugbrød 
4 store skiver hvedebrød 
evt. 25 g smør 
6-8 tørrede abrikoser 
50 g flødeost naturel 
*
 
Hak abrikoserne, og rør dem sammen med flødeosten. 
Smør blandingen på 2 skiver rugbrød, og læg 1 skive hvedebrød
oven på hver. 
Klem sammen, og skær dem over til i alt 4 madder. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin