
 
Kogetid i trykkoger: 30 min. 
# Ingredienser
4 skiver kalveskank, 3-4 cm tykke 
4-5 spsk hvedemel 
salt, peber 
50 g smør 
1 spsk olie 
500 g flåede tomater (evt. fra dåse) 
1½ dl halvtør hvidvin 
1½ dl suppe eller bouillon (evt. hønsebouillon fra dåse) 
Krydderbuket af: et par duske persille, 2 kviste timian og 1 laurbærblad 
Ved serveringen: 
2 bdt hakket persille 
reven skal af 1 citron 
2 knuste hvidløgsfed 
* Tilberedning
Snit kødskiverne let i kanten med en skarp kniv, så danner de ikke »skål« under stegningen. 
Vend dem i salt- og peberblandet hvedemel. 
Lad smør og olie blive varmt i trykkogeren. 
Brun skanke-skiverne heri på begge sider. 
Kom de flåede tomater i uden væde, hvis der bruges dåsetomater. 
Lad det snurre ganske kort og tilsæt vin, suppe, krydderurtebuket og laurbærblad. 
Læg låg på gryden og bring den påtryk. 
Lad det koge i en halv time. 
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt. 
Fjern krydderurtebuketten og smag retten til. 
Kom den i et halvdybt fad og drys persille-hvidløg-citron-blandingen over. 
Server det med løse ris. 
 
Tips: prøv eventuelt også med gulerødder og seleri i retten.