Logo

Osmanisk pande-gryde - Osmanische Pfanne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Osmanisk pande-gryde - Osmanische Pfanne

Retten har oprindelse i Kurdistan, så der må ikke komme svinekød i (Islam) og den er set i Alanya, Marmaris, Antalya i Tyrkiet.   

# Ingredienser: 

500-600 g oksekød, skåret i 2 cm tern - lammekød kan også bruges 

4 store kartofler, skåret i 1 cm tern - gerne med skræl 
8 gulerødder, skåret i 1 cm tern 
1 aubergine, skåret i 1 cm tern 
1 squash, skåret i 1 cm tern 
rød/gul/grøn peber, 1 af hver, rensede og snittet i 3 cm lange stykker 
1 bundt forårsløg, snittet i tynde ringe 
4-5 fed hvidløg, snittet i tynde skiver 
1 bundt bredbladet persille, skyllet og hakket fint 
4 tomater, flåede, halverede og snittet i små stykker 
5 dl grønsagsbouillon

1 tsk tomatpure
salt og sort peber efter smag
1 tsk Osmanisk kødkrydderiblanding
Karry, chili samt kommen efter behag
Saft fra 1 citron
2 bouillonterninger (kødkraft)
olivenolie til bruning

*
 

Kødterningerne brunes kraftigt i olie og stilles til side. 
Kartofler, gulerødder og peberfrugt brunes i ikke alt for varm olivenolie. Aubergine, squash, forårsløg og hvidløg tilsættes og brunes i kort tid.
Tomatpure tilsættes, svitses kort tid og det hele dækkes med bouillon.

Kødet tilsættes.

Salt, peber, 1 tsk Osmanisk kødkrydderiblanding, karry, chili samt kommen og citronsaft og 2 bouillonterninger tilsættes.
Retten koges/simres mør ved middelvarme i ca 40-45 minutter.

 

Til sidst blandes tomater og persille i, og retten serveres.
Tyrkisk fladbrød eller ris, smager godt til.

 

Tips: Osmanisk krydderi (købes i Tyrkiet) men prøv med: 1 spsk stødt spidskommen, 2 tsk tørret oregano og chili efter behag.

 

Osmanisk pande-gryde - Osmanische Pfanne

Oprindeligt skulle der have været spidstegt osmanisk djævlekød i, men i mangel af dette, kan oksekød eller lammekød bruges -

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (8 stemmer)
Siden er blevet set 13.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Zuppa al vino dolce salinaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!