Logo

Osso buco - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osso buco - i trykkoger

 

Kogetid i trykkoger: 30 min.

# Ingredienser

4 skiver kalveskank, 3-4 cm tykke
4-5 spsk hvedemel
salt, peber
50 g smør
1 spsk olie
500 g flåede tomater (evt. fra dåse)
1½ dl halvtør hvidvin
1½ dl suppe eller bouillon (evt. hønsebouillon fra dåse)
Krydderbuket af: et par duske persille, 2 kviste timian og 1 laurbærblad

Ved serveringen:
2 bdt hakket persille
reven skal af 1 citron
2 knuste hvidløgsfed

* Tilberedning

Snit kødskiverne let i kanten med en skarp kniv, så danner de ikke »skål« under stegningen.
Vend dem i salt- og peberblandet hvedemel.
Lad smør og olie blive varmt i trykkogeren.
Brun skanke-skiverne heri på begge sider.
Kom de flåede tomater i uden væde, hvis der bruges dåsetomater.
Lad det snurre ganske kort og tilsæt vin, suppe, krydderurtebuket og laurbærblad.
Læg låg på gryden og bring den påtryk.
Lad det koge i en halv time.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Fjern krydderurtebuketten og smag retten til.
Kom den i et halvdybt fad og drys persille-hvidløg-citron-blandingen over.
Server det med løse ris.

 

Tips: prøv eventuelt også med gulerødder og seleri i retten.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (15 stemmer)
Siden er blevet set 22.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her