
 
Lav
en stor portion kødsauce og lidt ekstra kartoffelmos, så er fredag aftens deep
pan pizza allerede halvt færdig. (Se mere i Madplaner uge 39)  
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: 40 min. Fryseegnet 
#
 
Kødsauce
til 2 dage: 
2
store løg 
3
fed hvidløg 
2
gulerødder 
1
rød peberfrugt 
800
g hakket oksekød 
3 spsk
olie 
1
dåse koncentreret tomatpuré (140 g) 
2 tsk
paprika 
2 tsk
tørret oregano 
9
dl vand 
2 tsk
majsstivelse 
lidt
bredbladet persille 
 
Kartoffelmos:
1½
kg kartofler til mos 
2-3
dl mælk 
salt
og peber 
 
Salat:
1
bakke salatmiks 
2 spsk
olie 
2 spsk
vineddike salt og peber 
*
 
Pil
løgene, og hak dem fint. 
Pil
hvidløgsfeddene, og knus dem. 
Skræl
gulerødderne, rens peberfrugten og skær dem i små terninger. 
 
Brun
kødet grundigt i en stor gryde med olie. 
Tilsæt
løgene, og svits dem med i 3-4 min. 
Tilsæt
hvidløg, tomatpuré, paprika og oregano, og svits et øjeblik med kødet. 
 
Tilsæt
6 dl af vandet, og lad saucen koge i 20 min. uden låg - Rør af og til. 
 
Tag
400 g af kødsaucen fra til pizzaen på fredag, køl den af, og opbevar den i
køleskabet (se TIPS). 
 
Opløs
majsstivelsen i de sidste 3 dl vand, og jævn kødsaucen. 
Tilsæt
gulerødder og peberfrugter, og lad saucen koge i 5 min. under låg. 
Smag
til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er blevet for tyk.
 
Skræl
kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. 
Hæld
vandet fra, og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel. 
Rør
lun mælk i mosen, til den har den konsistens, du kan lide, og smag til med salt
og peber. 
 
Tag
200 g kartoffelmos fra til pizzadejen på fredag, og opbevar den i køleskabet
(se TIPS). 
 
Skyl
og tør salaten. 
Rør
olie og eddike sammen med salt og peber, og vend dressingen med salaten. 
 
Server
kødsaucen med kartoffelmos, persilleblade og salat. 
 
TIPS:
Du kan også fryse kødsauce og kartoffelmos, hvis du vil gemme dem mere end 4
dage.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin