
4 Personer 
8 vagtler 
1 spsk smør 
1 spsk olivenolie 
1 dl hvidvin 
2 dl vand 
1 terning hønsebouillon 
1 spsk Maizena oprørt i lidt vand 
100 g skovsvampe eller champignon 
lidt smør 
peber 
det 3. krydderi 
1 dl cremefraiche 18% 
1 håndfuld frisk persille 
nogle blade frisk basilikum 
½ løg 
2 fed hvidløg 
*
Vagtlerne renses for resterende fjer og skylles ud- og indvendig. Derefter forberedes fyldet. Persille, basilikum, løg, hvidløg, og halv hønsebouillonterning hakkes fint, gerne i food processor. Blandingen fyldes i vagtlerne. I en stegegryde varmes smør og olie. Vagtlerne brunes let på alle sider, hvidvinen, peber og 3. krydderi tilsættes. Der skrues ned for varmen og vagtlerne får lov at braissere i 40 minutter. 2 dl vand og den anden halve hønsebouillonterning tilsættes. Der jævnes med Maizena oprørt i en smule vand. Svampene renses, skæres i mindre stykker og steges i nogle minutter i en smule smør. De tilsættes vagtlerne i saucen sammen med creme fraichen. Rør godt rundt. Der koges yderligere i nogle minutter. Klar til servering