Grøntsagssuppe
2 spsk olivenolie 
50 g bacon i terninger 
1 hakket løg 
1 fed presset hvidløg 
2 porrer 
200 g kartofler 
300 g savoykål eller hvidkål 
2 stilke blegselleri 
1 courgette 
1 dåse hvide bønner 
300 g grønne bønner (evt. frosne) 
300 g ærter (evt. frosne) 
¾ dl hønsekødsbouillon 
50 g ris til løse ris 
salt og peber 
persille 
frisk basilikum 
friskreven parmesanost 
Steg baconterningerne langsomt i olie. Tilsæt løg, hvidløg og porrer i skiver. Lad det brune let. 
Skær kartoflerne i terninger. Snit kålen i strimler. Skær sellerien i skiver. Flæk courgetten og skær den i skiver. Lad de hvide bønner dryppe af i en sigte. Kom det i gryden sammen med grønne bønner, ærter og bouillon. Lad det koge for svag varme under låg i 20 minutter. 
Kog imens risene som løse ris. Kom dem i suppen. Smag til med salt og peber og drys med persille og klippede basilikumblade. 
Serveres med reven parmesanost til at drysse over efter behag.