
Kalvelever
og kyllingelever har en mild smag, og sammen med champignon, tomater og
krydderurter er det ren umami. 
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid:
18 min. 
 
#
300
g kalvelever eller kyllingelever 
250
g champignon 
25 g
smør 
1 løg
1
fed hvidløg 
2
tomater 
lidt
frisk salvie, oregano, basilikum og/eller persille 
salt
og peber 
 
Tilbehør:
kogte kartofler eller ris 
*
 
Fjern
evt. sener/hinder/årer, og skær leveren i strimler. 
Rens
champignonerne, og skær dem i skiver. 
Pil
løget, og snit det fint. 
Pil
hvidløgsfeddet, og hak det fint. 
Skyl
tomaterne, og skær dem i både. 
 
Brun
champignonerne på en varm pande med lidt smør, og krydr med salt og peber.
Tilsæt
løgene, og steg under omrøring i 5 min. 
Tilsæt
hvidløg og tomater, og steg i 3-4 min. 
Hæld
det over på en tallerken. 
Krydr
leverstrimlerne med salt og peber, og steg dem på panden med lidt smør i 3-4
min. 
Hæld
grønsagerne over leveren, og varm det hurtigt igennem. 
Drys
med friske krydderurter og server straks med kogte kartofler eller ris. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin