
 
smørbolle 
hvidvin 
hakket basilikum 
fløde 
dampet rødtungefilet 
frisk kørvel 
finthakket tomatkød 
Fiskefumet: 
1 løg 
1 gulerod 
1 porre 
1 persillerod 
1 fed hvidløg 
et par kviste timian og persille 
2 lauerbærblade 
10 hele peberkorn 
1 l. vand 
2 dl Hvidvin 
Fiskefumet: 
Rens grønsagerne og skær dem i skiver. 
Del ca 1,5 kg fiskeben i mindre stykker, kom dem i gryde, tilsæt vand og salt, kog op og afskum. 
Tilsæt herefter de fintskåret grønsager og lad dette koge i 15 min. 
Herefter trækker suppen i ca 10 min. 
Herefter sigtes suppen og koges op med hvidvinen. 
Fiskefumeten jævnes let af med en smørbolle, koges en smule ind, smages til med hvidvin og hakket basilikum, trækker ca 10 min, koges op og monteres med fløde. 
I en dyb tallerken kommes den dampede rødtungefilet, som dekoreres på toppen med frisk kørvel og en anelse finthakket tomatkød. 
Rundt om denne, den varme let grønne fiskesuppe. 
Suppen kan serveres med tørret brødscroutons eller med hvidsløgstoast.