
 
Æg Florentine Toast er en god morgenmad eller brunchopskrift
som også kan serveres med gedeost og cremet avocado.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. 
#
250 g frossen hel spinat eller 400 g frisk 
smør/margarine 
salt, peber fra kværn 
4 æg 
4 skiver franskbrød 
 
Sauce: 
25 g smør/margarine 
1½ spsk hvedemel 
1½ dl mælk 
1 dl piskefløde 
1½ dl reven ost 
*
1. Smelt fedtstoffet til saucen. 
Rør melet i og spæd med mælk og fløde. 
Lad saucen koge 3-5 min. 
Tag kasserollen fra varmen og rør osten i. 
Hold saucen varm, men den må ikke koge. 
Smag den til med salt og peber. 
2. Optø den frosne spinat i et dørslag. 
Pres vandet ud. 
Svits den optøede eller den letkogte friske spinat i lidt
fedtstof. 
Drys med salt og peber. 
Hold spinaten varm. 
3. Æggene skal hårdkoges eller pocheres (se Tips). 
Rist brødskiverne.
Læg brødet i et ovnfast fad og fordel spinaten over,
derefter de hårdkogte eller pocherede æg. 
Hæld saucen over. 
6. Gratiner retten under grillen eller ved kraftig overvarme
til overfladen er gylden, 3-5 min. 
7. Serveres med det samme, enten som frokostret eller som aftensmad
med tomater til. 
 
Tips: Sådan pocherer man æg 
Bring 1 liter vand i kog med 1 tsk salt og 2 tsk eddike. 
Slå et æg ud i en kop og lad det glide ned langs siden af
gryden/ kasserollen. 
Vandet skal kun boble svagt, ikke bulderkoge. 
Saml straks hviden omkring blommen ved hjælp af to skeer. 
Lad ægget syde i det varme vand ca. 3 min. 
Tag det op med en hulske. 
Skær evt. ægget pænt til i kanten - uden at punktere det.