Logo

Glaseret juleskinke med grønlangkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg letrøget skinke
10 hele nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk rosmarin

Glasering:
4 spsk dijonsennep
3 spsk farin

Grønlangkål:
1 ½ kg hakket grønkål (gerne frost)
50 g smør
2 dl piskefløde
2 spsk hvedemel
salt og peber
muskat

Rids sværen i terninger.
Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i.
Pak ind i et stort stykke folie eller læg skinken i en stegepose.
Steg i bradepande ved 200ºC i ca. 2 timer.
Tages nu ud af posen og gem skyen til grønkålen.
Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort.

Grønlangkål:
Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden.
Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring.
Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).
Smag til medsalt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem.
Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her