
 
Kolde supper til varme dage - Når sommeren først rigtigt har
holdt sit indtog, og med den forhåbentlig også varmen, er en portion kold suppe
noget af det mest læskende, man kan tænke sig. Til 4 personer Tilberedningstid:
ca. 15 min. Køletid: 3 timer 
#
4-5 forårsløg
3-4 mellemstore kartofler 
10 g smør
1 liter hønsebouillon (af terning) 
3 dl piskefløde 
2 bdt brøndkarse 
salt og peber fra kværn 
*
1. Pil løgene. 
Lad de grønne toppe blive siddende. 
Skræl kartoflerne. 
Skær løg og kartofler i tynde skiver. 
2. Svits så grønsagerne i smør i en gryde. 
Tilsæt bouillon og det meste af brøndkarsen. 
Lad det koge under låg for svag varme i ca. 15 min. 
3. Gnid grønsagerne gennem en fin si eller kom det hele i
blenderen. 
Sæt suppen til afkøling. 
4. Pisk fløden. 
Rør den i den kolde suppe og smag til med salt og peber. 
Tilsæt fintklippet brøndkarse. 
5. Suppen serveres godt afkølet med lun flute til.