Logo

Spansk Klipfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 pers.)
Denne specialitet er en af de mange variationer, der findes med klipfisk. Retter med klipfisk har en helt unik smag, i forhold til frisk fisk. Hører du til dem, der ikke bryder sig om denne smag, kan retten laves med "grønsaltet" torskefilet (se nederst) i stedet for.

500 g klipfisk
2-3 dl hvedemel
2-3 dl olivenolie
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 stort løg
3-4 store modne tomater
2-3 fed hvidløg
1 strøget tsk Kanel
1-2 dl vand

Klipfisken lægges i blød ca. 24 timer i koldt vand.

Da saltindholdet i klipfisk kan variere, er det en god ide at smage på et lille stykke fisk efter 12-14 timer.

Fisken skal smage lidt salt.

Efter udvandingen skrubbes skinnet med en børste eller svamp under rindende vand.
Derefter skæres fisken i firkanter (2-3 cm. på hver led) og vendes i hvedemel. Steg dem på en stegepande i rigeligt olivenolie, indtil de er gyldne på alle sider. Olien skal ikke med i selve retten.

Tomaterne skæres i tynde skiver.

Løg og peberfrugter kvartes og skæres i tynde strimler.
Grønsager og fisk lægges lagvis i en gryde (begynd med grønsagerne). Hvidløg finthakkes eller presses over retten og kanelen drysses henover det hele.

Vand tilsættes og det hele skal "småsimre" i 20- 25 min, under låg.
Server med kogt ris eller friskt brød.
(Skindet på klipfiskestykkerne skrabes af på tallerkenerne)

 

"Grønsaltet" torskefilet.
Fileterne skylles og salt strøes på begge sider med let hånd.

De stilles koldt i ca. 12 timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her