
 
Desserten er en frisk citronis, som du sagtens kan lave i
god tid. 
6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: ca. 2
timer 
#
2 citroner [øko] 
4 æggeblommer 
125 g sukker 
et drys salt 
50 g pistacienøddekerner 
2½ dl piskefløde 
 
Hvid chokoladesauce. 
100 g hvid chokolade 
1 dl piskefløde 
 
Pynt: 
citron-julienne (strimler af citronskal) 
pistacienøddekerner 
*
Vask citronerne. 
Riv skallen af den ene fint, og lave tynde strimler
[julienne] af skallen på den anden. 
Pres saften. 
 
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig creme - 5-8
min. med en håndmikser. 
Tilsæt salt, fintrevet citronskal, ⅔ dl citronsaft og
grofthakkede pistacienødder. 
 
Pisk fløden til blødt skum, vend det i æggeskummet, og hæld
iscremen i en randform. 
Sæt formen i fryseren i mindst 2 timer. 
 
Knæk chokoladen i små stykker, og kom den i en skål sammen
med fløden. 
Sæt skålen over et varmt vandbad, til chokoladen er smeltet.
Rør det forsigtigt sammen til en tyk sauce. 
 
Dyp hurtigt randformen i varmt vand, og vend isen ud på et
fad. 
Drys med citron-julienne og pistacienødder, og server med
lun hvid chokoladesauce. 
 
TIPS: Er isen blevet meget hård, så stil den i køleskab ca
30 min før servering
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin