
 
Har du en gang smagt denne lækre og sunde kartoffelsalat
laver du den helt sikkert igen og igen! Picnicmad • I kartoffelskallen findes
der masser af vitaminer og fibre • Yoghurt erstatter mayonnaise • Krydderurter
giver smag uden en eneste kalorie! 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Kartoffelsalat broget
600 g faste kartofler 
⅓ tsk
salt 
2 dl yoghurt naturel 
1½ spsk rødvinseddike 
¾ spsk dijonsennep 
2 stilke bladselleri 
8-10 cm (40 g) porre 
3 dild kviste 
 
* Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne godt og skær dem i tern. 
Kog dem i letsaltet vand til de er knapt møre. 
Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. 
Det går hurtigt hvis du sætter hele gryden i koldt vandbad. 
 
2 Hæld yoghurten i en stor skål. 
Tilsæt vineddike og sennep. 
Skyl selleri og porre, snit dem og rør det i sammen med den
finthakkede dild. 
Gem et par dildkviste til garnering. 
 
3 Vend forsigtigt kartoflerne i saucen så alt blandes. 
Garner med dild. 
 
Tips & råd 
 
 
Røde kartofler ser flotte ud i en kartoffel salat. 
En anden anderledes kartoffelsort er Blå Congo, en blå og fast
kartoffelsort som er meget kogefast. 
 
Kartoffelsalat kan varieres i det uendelige. 
Tomater. gulerødder, peberfrugter og andre grønsager giver
smag, farve og masser af næring. 
 
SERVERINGSFORSLAG: 
Serveres til kolde pølse-. kød- og fiskeretter. 
 
PR. PORTION: Kalorier 163 = Kilojoule 683 
Kulhydrat 32 g Protein 5 g Fedt 2 g (11 %) Fibre 3 g