
 
Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt
kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til
 
# Ingredienser
1 kg kartofler
1-1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk revet muskatnød
2 hakkede skalotteløg
evt. 1 fed knust hvidløg
150 g revet Dansk Emmentaler
2,5 dl piskefløde eller mælk. 
*
 
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. 
Læg dem lagvis med krydderier, løg øg halvdelen af osten i
et fladt, smurt ovnfast fad. 
Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. 
Sæt fadet i ovnen og bag gratinen ca. 1¼ time ved 180 °C til
kartoflerne er møre. 
Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt
kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til. 
 
Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller
50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.