#
½ kg kartofler 
1 dl   rasp 
4 æg 
500 gr. spinat blancheres og presses fri for vand og grovhakket og køles helt ned. 
2 spsk   fløde 
salt og peber 
muskat 
olie 
*
1 kg   tomater skæres i skiver, og lægges på et fad
2 store  løg skæres i papirtynde ringe fordeles over tomaterne, 
krydres med salt og peber, og dryppes med olie og en anelse vineddike
Kartoflerne koges, rives, når de er kolde, blandes med raspen og 
spinaten, heri røres æggene , der er pisket sammen med lidt salt, peber 
muskat og fløden, og røres godt sammen, og skal virke noget fast ellers 
kommes lidt mere rasp i.
Dejen formes nu dl små frikadeller med en ske, dyppet i vand. 
Steges langsomt i olien, til frikadellerne er brune.
Hvis du synes, at det er lidt for kødløs, så kan du stege en god portion 
bacon, og fordele over frikadellerne.