
 
Ærtemos er en
populær "side-dish" i England, hvor den bl.a. serveres til fish and
chips. Oprindeligt blev mosen tilberedt med tørrede ærter, men nu hvor
dybfryseren er opfundet, er retten både smuk og velsmagende tilberedt med
frosne grønne ærter. Smag evt. til med lidt citron og frisk mynte. 
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
400 g torskefilet 
salt og peber mel 
olie/smør 
 
Ærtemos: 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
15 g smør 
300 g frosne grønne
ærter 
1 dl bouillon eller
vand 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
rugbrød eller kogte
eller stegte kartofler 
citronbåde 
*
 
Ærtemos: Pil
skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. 
Sauter dem bløde i
en gryde med smør. 
Tilsæt ærter og vend
rundt. 
Tilsæt væske og lad
ærterne simre, til de er gennemvarme. 
Mos ærterne med en
kartoffelmoser, gaffel eller foodprocessor og smag til med salt og peber. 
 
Del evt. torsken i
mindre stykker og krydr dem med salt og peber. 
Vend dem i mel og
steg dem på en pande med olie/smør ca. 4 min. på hver side. 
 
Server torsken med
ærtemos og rugbrød eller kogte eller stegte kartofler. 
 
TIPS: Du kan smage
ærtemosen til med lidt friskhakket mynte, dild eller persille.