Logo

Flødegullash med kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g spidsbryst af kalv
3 store salatløg
1 stor melet kartoffel
250 g brune champignon
25 g smør
¼ l. piskefløde
2 timian grene
2 spsk tomatpure
1 bdt persille
500 g store melede kartofler
¼ l. fløde 2
50 g flødeost
4 æggeblommer

Kalvekødet skæres i store tern.
I en tør, tykbundet gryde brunes det godt under omrøring og tages op. Smørret brunes i gryden.
De skivede løg brunes i smørret nogle minutter.
Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand.
Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i 30 minutter.
Så tages låget af kødgryden, og fløde og timian kommes ved sammen
med den revne kartoffel.
Lad det simre i 25 minutter. ved svag varme.
De sidste 5 min. kommes de skivede champignoner ved, og til allersidst
vendes den hakkede persille i.
Samtidig skrælles kartoflerne til kartoffelmosen og koges i 25
minutter. under låg.
Derefter piskes den ud med håndmikseren.
Kom fløde, flødeost og æggeblommer i og pisk det hele godt ud.
Smag til med salt og peber og server mosen med en klat smør på toppen af hver portion.
Eller:
Kom mosen i et ovnfast fad og sæt den i 180°C varm ovn i 10 minutter,
så den gratinerer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her