500 g  spidsbryst af kalv
3 store salatløg
1 stor melet kartoffel
250 g  brune champignon
25 g  smør
¼ l. piskefløde
2 timian grene
2 spsk  tomatpure
1 bdt  persille
500 g  store  melede kartofler
¼ l. fløde 2
50 g  flødeost
4 æggeblommer
Kalvekødet skæres i store  tern. 
I en tør, tykbundet gryde brunes det godt under omrøring og tages op. Smørret brunes i gryden. 
De skivede løg brunes i smørret nogle minutter. 
Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand. 
Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i 30 minutter. 
Så tages låget af kødgryden, og fløde og timian kommes ved sammen 
med den revne kartoffel.  
Lad det simre i 25 minutter. ved svag varme. 
De sidste 5 min. kommes de skivede champignoner ved, og til allersidst 
vendes den hakkede persille i. 
Samtidig skrælles kartoflerne til kartoffelmosen og koges i 25 
minutter. under låg.  
Derefter piskes den ud med håndmikseren. 
Kom fløde, flødeost og æggeblommer i og pisk det hele  godt ud. 
Smag til med salt og peber og server mosen med en klat smør på toppen af hver portion. 
Eller: 
Kom mosen i et ovnfast fad og sæt den i 180°C varm ovn i 10 minutter, 
så den gratinerer.