
 
Røget ørred er god at lave en creme af. Server ørredcremen
på tynde skiver ristet rugbrød som en lille snack eller som en appetizer før
middagen. 
Arbejdstid: 25 min. 6-8 personer 
 
#
250 g helt rugbrød 
100 g røget ørred 
100 g cremefraiche 38% 
1 økologisk citron 
peber i kværn 
8 radiser 
1 bundt purløg 
*
 
SKÆR rugbrødet i 3 mm tynde skiver og halver dem diagonalt
til trekanter. 
Læg brødet ud på bageplader med bagepapir og bag dem ved 150
°C i 15-20 min. 
Lad brødet køle af. 
 
FJERN eventuelle ben fra fisken. 
Blend ørreden fint i en foodprocessor eller minihakker. 
 
PISK cremefraiche og ½ tsk fintrevet citronskal tykt med en
håndmikser. 
Rør det sammen med ørredpureen og smag til 1-2 spsk
citronsaft og friskkværnet peber. 
Smør ørred cremen ud på rugbrødsstykkerne. 
 
RENS radiserne og skær dem i små terninger. 
Snit purløgene fint. Drys det på toppen. 
 
TIPS: Du kan også anrette ørredcremen på et lille fad og
drysse med radiser og purløg. Server de sprøde rugbrød ved siden af og lad
gæsterne dyppe eller smøre. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin