Balti-mad er formentlig opstået i opstået i Pakistan. Dette ses også i rettens brug af krydderier i form af garam marsala, spidskommen og okra der ofte bruges i det asiatiske køkken.
4 personer 
# 
250 g grofthakkede kartofler 
250 g haricots verts, rensede 
1 rødløg, skåret i tynde både 
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk stødt koriander 
nogle få knuste kardemomme"korn" 
1 rød chili, frøene fjernet og derefter finthakket 
125 g okra, skåret i mindre stykker 
800 g tomater fra dåse 
en knivspids 
garam masala salt og peber 
korianderblade til pynt 
 
*
Kom kartofler og bønner i en stor gryde. 
Hæld vand over, så det dækker, og lad det koge i 10 minutter. 
Hæld vandet fra, men gem både grønsager og kogevandet. 
Opvarm en teflonbelagt wok og tørsteg løget i 5 minutter. 
Rør krydderier i og steg videre i 1 minut. 
Kom kartofler, bønner og en smule af kogevæsken i wokken til løgene. 
Rør derefter chili, okra og tomater i blandingen sammen med eventuel saft. 
Lad blandingen simre i 20 minutter. 
Smag til med salt og peber og tilsæt 
garam masala. 
Lad retten simre i yderligere 5 minutter og server pyntet med korianderblade.  
kJ 389; protein 5 g; fedt 1 g; kulhydrat 17 g