
1 Bressekylling ca. 2100 g 
1 stilk timian 
Hvidløg 
20 g smør 
Salt og peber 
250 g skalotteløg 
40 g sukker 
Lidt vand 
Smør 
600 g aspargeskartofler 
1 spsk gåsefedt 
Purløg
*
 
Bressekyllingen renses grundigt. 
Herefter fyldes den med smør, timian, hvidløg og lidt salt og peber. 
Opbindes så den holder form under stegning. 
Har man ikke mulighed for at spidstege, kan den sagtens ovnsteges. 
Overhældes jævnligt med stegeskyen.
Aspargeskartofler koges og pilles i forvejen. 
Afkøles og steges ved servering i gåsefedt eller andet fedtstof, evt. fra kyllingen.
Skalotteløgene pilles og sættes over i en passende gryde, så de dækker bunden. 
Tilsæt smør, sukker og lidt vand. 
Hellere for lidt i starten, man kan altid spæde med lidt vand, hvis løgene ikke er møre, når de er karamelliserede. 
Krydres med salt og peber.
Stegeskyen sigtes over i en lille gryde, koges op, smages til og monteres med koldt smør og lidt citronsaft.