
 
Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske
farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk
kaviar". Nyd dem med små friskbagte pandekager kaldet blinis. 
Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min. 
# 
500 g urenset stenbiderrogn
2 tsk salt 
evt. friskkværnet hvid peber 
*
 
Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål. 
Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så
alle løse hinder samles i riset. 
Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder
i riset. 
Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand. 
Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt.
friskkværnet hvid peber. 
Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. 
 
TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er
fryseegnet. 
 
Blinis
De små pandekager bages i Ukraine med boghvedemel. Her har
vi brugt en blanding af durum og hvede. 
12 blinis eller ca. 24 miniblinis
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 10 min. 
 
#
2½ dl lunken mælk 
10 g gær 
1 æg 
1 tsk sukker 
¼ tsk salt 
50 g durumhvedemel 
50 g hvedemel 
25 g smeltet smør 
*
 
Blend alle ingredienserne sammen, og lad dejen hvile i 30
min. 
Bag dejen som små runde pandekager det gøres nemmest i en
blinis- eller spejlægspande. 
Server fx de små blinis med frisk stenbiderrogn, lidt
cremefraiche og fintsnittet rødløg eller purløg. 
 
TIPS: Frys evt. de små pandekager i mindre portioner, og tø
dem i mikroovn, når de skal bruges.