½ tsk  cayennepeber
⅓ tsk  stødt sort peber
⅓ tsk  stødt hvid peber
1 ½ tsk  stødt spidskommen
1 tsk  stødt koriander
1 tsk  løgpulver
2 tsk  oregano
1 tsk  stødt kanel
½ tsk  stødte nelliker
 
Desuden: 
 Olie
½ l pureret tomat
2 tsk  tern gørnsagsbouillon
½ øl (resten til kokken)
1 kop kaffe
 Salt
1-2 spsk  finthakkede jalapeno peber
1 tsk  chipotle chilipasta
200 g  mørk chokolade
Krydderierne blandes i en skål.
Olien varmes godt op i en gryde. En spiseske fuld af blandingen kommes i og syder i højst 30 sekunder.
Pureret tomat, øl og kaffe tilsættes, og smages til med chipotle chili. 
Mens saucen simrer ved svag varme, kommes chokoladen i.
Chokoladens funktion (udover den smagsmæssige, er at jævne saucen.
Når chokoladen er smeltet, er saucen færdig, Saucen skal ikke direkte smage af chokolade. Chokoladen skal kun fornemmes.