Logo

Julehorn med safran

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g hvedemel + ekstra til udrulning
125 g smør
1 dl lun mælk
¼-½ g safran (eller 1 tsk stødt ingefær eller kanel)
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
50 g blødt smør
50 g rosiner
50 g sukker
1 sammenpisket æg eller kold kaffe
Lidt perlesukker
 
Hak hvedemel og smør sammen og findel det med fingrene, til det ligner groftreven ost.
Rør den lune mælk med safran og gær.
Pisk æg og sukker lyst og cremet.
Alle tre ting røres sammen og æltes til en blød dej på bordet.
Stil dejen tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
Del dejen i to og udrul den til to cirkler.
Skær 6-8 trekanter af hver.
Rør smør, rosiner og sukker sammen til fyld og fordel det på den brede del af trekanterne.
Rul dem sammen fra den brede del mod spidsen og form dem til horn.
Efterhæv med spidsen nedad på bageplade ca. 10 minutter.
Pensl med æg og drys med perlesukker.
Bag i ovnen ved 200°C på næstnederste ribbe i 10-15 minutter.
Afkøl let på bagerist - hornene smager bedst lune.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her