Logo

Amerikansk chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 spsk kakao
1 ¼ dl olie (fx. vindruekerneolie)
1 dl mælk
3 stiftpiskede æggehvider
 
Fyld:
150 g sigtet flormelis
2 spsk kakao
½ dl mælk
¼ dl olie
1 tsk vaniljesukker
50 g smør el. margarine
 
Tænd ovnen på 185°C.
Dej:
Hvedemel, bagepulver, salt, flormelis, vaniljesukker og kakao sigtes sammen.
Olie og mælk blandes sammen og røres i.
De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i.
Dejen fyldes i en smurt springform og bages midt i ovnen i 30 min.
Fyld:
Flormelis, kakao, mælk og olie røres sammen, bringes i kog og koges 1 minut.
Massen afkøles til håndvarme under jævnlig omrøring.
Vanillesukker og smør røres i.
Den færdigbagte kage flækkes og halvdelen af fyldet smøres imellem kagen.
Resten smøres på kagens overflade.


Tips: Kagen er utrolig lækker men fyldig og det kan derfor være en god idé at servere den med cremefraiche og evt. frisk frugt, hvis den serveres som dessert.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her