Logo

Chokolademuffins med mokkasauce og hindbærsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g mørk chokolade
35 g hasselnødder, finthakkede
35 g smør
35 g sukker
2 æg
1 tsk hvedemel
¼ stang vanilje
smør til formene

Sauce:
2 dl mælk
1 tsk cafe haig (koffeinfri kaffe)
1 æggeblomme
25 g sukker

Sorbet:
1 ½ dl vand
90 g sukker
100 g hindbær
¼ citron, saft heraf

Chokoladen og smørret smeltes langsomt over vandbad.
Æggeblommer og sukker piskes grundigt til let og luftigt.
Smeltet chokolade/smør, nødder, hvedemel og marven af vanilje vendes i æggene.
Hviderne piskes stive og vendes i.
Denne dej fordeles i 4 velsmurte portionsforme ca. 1 ½ dl
Bages ved 160ºC i ca. 30 minutter.
Kagerne afkøles lidt og slås forsigtigt ud af formene.
Lidt flormelis kan sigtes over toppen.

Mokkasauce:
Ingredienserne til saucen røres sammen og varmes under omrøring, til
den begynder at jævne let ca. 60ºC.
Stilles til afkøling.

Hindbærsorbet:
Vand og sukker koges til en lage.
Denne pureres i blender med bærrene.
Der sies og fryses til sorbet i en sorbetiere.

Tips: Opskriften på chokolademuffins kan fordobles, hvorved mængden
passer til bagning i en springform (ovntiden skal forlænges med ca. 10
minutter).
Eventuelt kan denne kage overtrækkes med chokolade

Der skal bruges en sorbetiere (også kaldes ismaskine) for at få luft i
sorbet’en under indfrysningen.
Da de færeste råder over en sådan, kan det anbefales, at man i stedet
vender en eller to stiftpiskede æggehvider i blandingen, inden den
sættes i fryseren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her