Logo

Rugbrød 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 stk)
 
250 g skårne rugkerner
4 ½ dl vand
½ dl honning
½ spsk salt
1 ¼ kg rugbrødsmiks med kær­ner (færdigblanding fra supermar­kedet)
 
Surdej:
¼ l. øl
¾ dl vand
75 g hvedemel
¼ pk. gær
½ dl sukker
 
Surdej: Alle ingredienser blandes sammen og står et døgn.
 
Kog rugkerner, vand, honning og salt sammen til en blød masse.
Bland denne masse med surdej og rugbrødsmiks.
Tag en håndfuld dej fra til surdej til næste rugbrødsbag­ning.
Smør 2 rugbrødsforme og fyld dejen i.
Lad stå et par timer.
 
Bag rugbrødene 7 minutter med damp ved 165°.
Hvis ovnen ikke har damp, så kast et glas vand ind i bunden.
Bag videre i 23 minutter ved 230° og endelig 45 minutter ved 165°.
 
PS. Hold liv i surdejen ved at tilsæt­te lidt gær og vand, inden den stil­les på køl til næste rugbrødsbag­ning.
Husk at holde øje med den.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.040 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her