
 
4 personer 
Tilberedningstid: ca. 1 time 
Arbejdstid: ca. 30 min. 
250 g butterdej (optøet) 
2 æggehvider 
600-800 g laksefilet 
1 tsk. groft salt 
1 knsp. peber fra kværn 
1 portion Pesto- eller 1 bundt basilikum eller dild 
 
Rul butterdejen ud på et meldrysset bord. 
Rul dejen ud i en firkant med en tykkelse på 2-3 mm. 
Rul et stykke ud der er stort nok til at pakke laksen ind i.
Pensl hele dejpladen med æggehvide og lad det tørre i 5 min. 
Pensl igen med æggehvide. 
Læg laksen på dejpladen, krydr med salt og peber. 
Smør pestoen på fisken i et jævnt lag eller drys med skyllede, hakkede krydderurter. Pak fisken ind. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. 
Læg den indpakkede fisk i en bradepande eller ovnfast fad på bagepapir, pensl med resten af æggehviden. 
Sæt fisken midt i ovn ved 200°C ca. 20 min. til den er lysebrun.
 Når den er bagt, skal den hvile i 5 min. før servering. 
 
Tilbehør:
For eksempel Marinerede grønne bønner, rødbedesalat med sennep, kapers og persille eller Asparges vinaigrette Marinerede grillede peberfrugter med ansjoser.