Logo

Blomkålsgratin med ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålsgratin kan laves på mange måder. Her er opskriften på en helt klassiske gratin, dog med parmesanost tilføjet. Lækkert som nem hovedret, eventuelt serveret med flutes og salat.

 

1 blomkål
50 g smør
1 ½ dl hvedemel
1 ½ dl mælk
1 ½ dl kogevand fra blomkålen
4 æg
parmesanost
rasp
salt
peber
revet muskat

*

Del blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad den dryppe af i en sigte.
Smelt smørret og pisk melet i.
Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen mens du pisker.
Pisk æggeblommerne i og krydder med salt, peber og muskat.
Pisk hviderne og vend blomkålen og hviderne i dejen.
Hæld det hele i et gratinfad smurt i smør og drysset med rasp.
Til sidst drysses med parmesan.
Bages nederst i ovnen ved ca. 175ºC i 1 time.
Serveres evt. med flûtes og salat.

tip: tilføj eventuelt skinke eller flæsk til opskriften.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her