
 
#
4 æg evt. pasteuriserede 
4-8 spsk. fløde eller vand 
1 knsp peber fra kværn 
5 g smør (1 tsk) 
evt. tomater og purløg
*
 
Pisk hele æg let sammen med fløde eller vand og peber. 
Smelt smør på en pande uden at brune det. 
Hæld æggemassen i og dæmp til svag varme. 
Skrab æggemassen jævnligt fra bunden med en træspatel eller grydeske. 
Fjern panden fra varmen, når æggemassen er næsten stivnet og overfladen blank. 
Pynt med tomater i både og hakket purløg. 
 
Prøv også:
Tilsæt frisk hakket persille, estragon eller andre krydder- urter til æggemassen. 
eller
Tilsæt 50 g revet, fast ost til æggemassen. 
eller med krydderstegt bacon
 
Tips: Tilberedning i mikrobølgeovn: Lav ½ portion æggemasse, hæld det i en lille fladbundet skål med smørret. 
Sæt det i ovnen ved 1000 watt i 40 sek. Rør i æggemassen og giv det derefter 1 min. mere.