12 skiver prosciutto (italiensk røget skinke) eller parmaskinke
6 flaske- eller kryddertomater
 olivenolie
 friskkværnet sort peber
200 g  små friske spinatblade
200 g  friske blancherede/sprødkogte grønne asparges
1 ¼ dl  høvlet parmesanost
 
Dressing: 
2 spsk  olivenolie
2 spsk  citronsaft
½ dl  basilikumblade skåret i strimler
2 tsk  mørk farin
Kom skinken og tomaterne med den skårne side opad på en bageplade (gerne med bagepapir på), stænk olivenolie på og drys med peber. 
Bag dette i en 180°C varm ovn i 25 min., eller til skinken er sprød og tomaterne møre. 
Læg spinat og asparges på serveringstallerkner. 
Læg herpå tomater og skinke og fordel parmesan.
Dressing:
Bland ingredienserne og hæld dressingen over salaten. 
Serveres med godt italiensk brød med sej krumme.