Logo

Mandeltærte med mousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 æggehvider
100 g malede mandler
100 g sukker

Chokolademousse:
150 g chokolade
2 spsk flormelis
2 spsk stærk færdiglavet kaffe el. 2 spsk rom
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Pynt:
Strimlet chokolade el. ristede mandler

Til bunden piskes æggehviderne meget stive og heri blandes let både de malede mandler og sukkeret. Dette fordeles på en smurt plade eller på bagepapir til 2 cirkler ca. 20 cm. Bages ved 175° - 200° på den nederste rille i ca. 20 min. Skubbes fra pladen over på en rist og afsvaler. Hvis du ønsker en dejlig chokoladetærte, lægges bundene sammen med det meste af chokolademoussen og resten fordeles over kagen og herpå kommes pynten, groftrevet chokolade eller ristede mandler.

Chokolademousse:
Smelt chokolade med flormelis eller kaffe eller rom, der tages fra varmen og afsvales lidt inden æggeblommerne røres i sammen med den piskede fløde. Cremen her kan stå i køleskabet fra dagen før og bundene i kagekassen, så er det en nem festkage, der hurtigt kan lægges sammen og pyntes.

Variation:
Mandelbundene kan lægges sammen med is og fryses til at tø op 30 - 35 min. før serveringen. kagen kan pyntes med sigtet flormelis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her