Selvom yoghurt er et nyere mælkeprodukt, er det alligevel brugt her i dejen til landbrød, fordi surmælksproduktet både giver smag og bedre holdbarhed til brødet. 
1 brød:
 
25 g gær 
3 dl vand 
200 g hvedemel (ca. 3 ½ dl) 
3 dl yoghurt naturel 
3 tsk groft salt 
350 g sigtemel (ca, 6 dl) 
ca. 175 g hvedemel (ca. 3 dl) 
 
Udrør gæren i 2 dl af det kolde vand og rør hvedemelet i. 
Lad det stå tildækket til næste dag. 
Rør yoghurt og resten af vandet i dejen og tilsæt salt og sigtemel. 
Bland hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens. 
Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 3 kvarter. 
Form dejen til et rundt brød og lad det efterhæve i 20 minutter. 
Skær et kryds i brødet og drys et tyndt lag sigtemel over. 
Bag brødet ved 200°C i 35 minutter.