
 
Normalt er pesto en italiensk sauce lavet af et mix af
friske basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, Parmigiano
Reggiano-ost og husholdningssalt. 
Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: O. Ikke fryse-egnet. (1
person) 
 
# Mynte-ærte pesto:
100 g friskbælgede ærter 
1 bdt frisk mynte 
20 g pinjekerner 
10 g fedtstof 
3 spsk lys eddike 
salt og peber
*
 
Bælg ærterne og kom dem i en blender sammen med frisk mynte,
pinjekerner, olie og eddike og kør til en jævn, lidt grov pesto, der smages til
med salt og peber.
 
Tips: Pestoen kan også laves af sojabønner (edamamebønner) i
stedet for ærter. Brug en halv portion ad gangen som kold sauce på fx stegt
fisk. 
 
| Kalorier  |   | 269 kcal  | 
| Protein  | 69  | (9 %)  | 
| Kulhydrat  | 89  | (14 %)  | 
| Fedt  | 249  | (77 %)  | 
| Kostfibre  | 39  |   | 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin