
 
Brug en rest tørt rugbrød til lækkert knas til den
sommerlige koldskål. 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 10 min. 
 
#
Koldskål: 
150 g jordbær 
200 g græsk yoghurt 
200 g kærnemælk 
½ spsk rørsukker 
½ tsk vaniljesukker 
 
Knas: 
50 g rugbrød 
15-25 g hasselnødder 
½ spsk sukker 
*
Rens jordbærrene. 
Blend græsk yoghurt og kærnemælk sammen med rørsukker, vaniljesukker
og lidt over halvdelen af jordbærrene. 
Sæt koldskålen i køleskabet. 
 
Skær rugbrødet i bittesmå terninger, og hak nødderne groft. 
Bland rugbrød og nødder med sukker, og rist det på en tør
pande under omrøring. 
Rør til det bliver gyldent (8-10 min), bred det ud på et
stykke bagepapir, og lad det afkøle. 
 
Server koldskålen i små skåle eller glas med et drys rugknas
og resten af de friske bær. 
 
TIPS: Du kan lave en større portion rugknas, og opbevare det
i et glas med låg.
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin