Logo

Laksemousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Personer: 4

Laks naturel ca 200 g
6 Blade husblas og lidt vand
2 tsk Smør eller margarine
1 tsk Hvedemel
2 dl Hvidvin
Citronsaft
Salt og peber
2 Æg
2 spsk Dild, fintklippet
1 dl Piskefløde

Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet fx. med blender eller pisker. Læg husblasen i blød i koldt vand. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med hvedemel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Vrid husblasen let op og rør den i saucen. Rør til den er helt opløst. Tag gryden fra varmen og lad saucen svale let af. Tilsæt æggeblommer, dild og laks. Pisk æggehviderne helt stive og pisk fløden til skum. Vend begge dele forsigtigt i moussen og hæld den i en rund skål eller form. Sæt moussen koldt i 3-4 timer. Ved serveringen vendes moussen ud på et fad og der pyntes med dild eller brøndkarse. ~ der kan bruges tunfisk eller krabbekød i stedet for laks!
Tilberedningstid: ca. 20 min. plus tid for moussen til at stivne. Beregn 3-4 timer. Lav evt. retten dagen før den skal bruges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her