Er du knap så pjattet med rugbrød, så kaster du jo bare en
håndfuld kammerjunker eller mysli i.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
½ l koldskål (se opskrift nedenfor)
2 skiver groft rugbrød
15 g smør
1 spsk farin
150 g ribs
2 spsk sukker
*
Smuldr rugbrødet i grove stykker.
Smelt smørret på en pande ved middel varme og rør farinen i.
Tilsæt rugbrødet og rist det under omrøring til det er
gyldent og sprødt.
Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
Skyl ribsene og rib dem.
Vend dem sammen med sukker efter smag.
Anret koldskålen i skåle eller dybe tallerkener og drys med
ribs og rugbrød.
# Koldskål
3 æggeblommer
6 spsk sukker
Korn af ½ vaniljestang
5 dl kærnemælk
1 citron
Evt. 2 dl piskefløde
*
Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål.
Pisk det lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.
Hæld kærnemælk (og evt. fløde) i og pisk det godt sammen med
æggesnapsen.
Smag til med citronsaft.
Kom koldskålen på køl i min. 2 timer før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin