Denne chokoladebudding er meget enkel at lave og smager så
meget bedre end færdigblandet pulverbudding • En dessert efter maden bare en
gang imellem skader ikke kaloriebalancen. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. + afkøling. 4
portioner 
 
# Råvarer til Chokoladebudding:
5 dl sødmælk 
100 g mørk chokolade 
2 spsk kartoffelmel 
2-3 spsk sukker 
1 spsk vaniljesukker 
1 nip salt 
2 æggehvider 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Sæt 1 dl af mælken til side. 
Varm resten af mælken op i en gryde ved svag varme. 
 
2 Hak chokoladen og bland den i mælken. 
Lad chokoladen smelte i mælken. Rør rundt hele tiden. 
 
3 Tag gryden fra varmen, når chokoladen er opløst i mælken. 
Rør kartoffelmelet ud med den gemte kolde mælk. 
 
4 Sæt gryden tilbage på komfuret og lad blandingen komme i
kog igen. 
Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt under omrøring. 
Pisk kartoffelmelsjævningen i og lad det koge under
omrøring, til det jævner. 
 
5 Tag gryden fra varmen og lad det svale af. 
Pisk æggehviderne til fast skum. 
Vend dem forsigtigt i den afsvalede budding. 
Bland godt til buddingen er luftig og porøs. 
Hæld buddingen i portionsskåle og stil den i køleskab, til
den skal serveres. 
 
Tips & råd
 
Anvend 1-2 spsk kakao i stedet for chokolade. 
Bland kakaoen med kartoffelmelet og rør blandingen i den
kolde mælk. 
Følg i øvrigt opskriften. 
 
Anvend foodprocessoren, hvis du har sådan en, til at hakke
chokoladen. 
Jo finere du hakker den, des hurtigere opløses den i den
varme mælk. 
 
Variation: Smag chokoladebuddingen til med lidt kanel eller
ingefær og tilsæt 2 spsk hakkede mandler. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 260 = kJ 1092 
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 12 g (42%) Fibre O g