Logo

Kold tomatsuppe med sprøde brødstænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold tomatsuppe med sprøde brødstænger

 

I en lun sommertid er kolde supper en herlig måde at få en let forret med masser af grønsager på. Kolde grønsagssupper kan også nydes til frokost, så lav evt. en ekstra portion.

Arbejdstid: 20 min. + tid til afkøling. Stege-/kogetid: 20 min. 4 personer.

 

#

750 g tomater

3-4 stilke bladselleri

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk olie

3-4 kviste frisk timian

4 dl vand eller bouillon

1-2 spsk balsamicoeddike

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

4 skiver lyst brød

 

VASK tomaterne og skær to af dem i små terninger til suppefyld.

Skær resten i grove stykker.

Rens bladselleristilkene og snit dem fint.

Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

 

SAUTER løgene blanke i en gryde med olie.

Tilsæt timian, hvidløg og bladselleri og steg det med et par min.

Tilsæt tomatstykkerne og vand eller bouillon.

Kog ca. 15 min.

Blend suppen glat og smag den til med balsamico, salt og peber.

Sæt suppen i køleskab og lad den blive kold.

 

SMAG suppen til igen (kold mad smager ikke så kraftigt som varm mad) og tilsæt de små tomatterninger. Anret i skåle.

 

SKÆR brødet i aflange stykker og rist dem på en tør pande på alle sider.

Server dem til suppen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her