25 gram tørrede morkler 
350 gram frisk spinat 
2 spsk  smør 
1 spsk  hvedemel 
8 dl  hønsebouillon 
1 dl  piskefløde 
1-2 spsk  tør sherry 
1 bundt purløg 
salt og peber 
  
Læg morklerne i blød i rigeligt koldt vand 2 timer. 
Kasser vandet. 
Tilsæt nyt vand og kog morklerne i 5 minutter - kasser vandet - gentag kogningen i rent vand i yderligere 5 minutter.
Tør morklerne forsigtigt og hak dem groft. 
Svits dem nogle minutter i 1 spsk  smør. 
Rør en smørbolle af 1 spsk  smør og 1 spsk  hvedemel. 
Hæld kogende bouillon og fløde over svampene. 
Rør smørbollen i og lad suppen koge ca. 10 minutter.
 
Befri spinaten for rod og grove stilke. 
Skyl spinaten godt og hak den groft. 
Rør spinaten i suppen og lad den koge et par minutter. 
Smag til med salt, peber og sherry. 
Drys finthakket purløg over og server straks med ristet brød smurt med krydderurtesmør rørt af fx. finthakket persille, lidt hvidløg og citronsaft.
 
Tips: En eventuel rest af denne suppe må IKKE gemmes eller opvarmes.